WESTERGÅRDS HOTEL |
Følg med her for at se hvilke arrangementer og events vi afholder
Vi fejrer Mortens aften over 2 dage, både søndag den 9/11 fra 12-20 og mandag den 10/11 fra 17-20
Westergaards laks med varme krydderier og dild
Hjemmesyltede rødbeder fra Højmark, balsamicosirup, citrus og rugchips
*
Bryst og lår af nænsomt tilberedt and
Grøn sprød salat med mormordressing
Karamelliserede økologiske kartofler i lokal honning og citrontimian
Hvide økologiske kartofler med olivenolie og persille
Hjemmegjort rødkål med rosiner og krydderier
Gelé på paradisæbler og rønnebær fra mormors have i Fjand
Sauce på andeskroget og portvin
Surdejsbrød og pisket smør
*
Rabarber crumble med flødeis og havtorn
Menu pris. Pr. pers. Kr.355
Kun mod forudbestilling
Der kan ikke vælges fra a la carte kortet
Dagens friske fisk med lækkert tilbehør.
Køkkenchefens valg med kød, økologisk grønt, kartofler og velsmagende sauce
Forret
Dampet fisk – græskar – hollandaise – æggemad
Mellemret
Westergaards laks – sauce vinaigrette – kapers af blomsterkarse
Hovedret
Dansk gris – grovkornet sennep – rødbeder – estragon
Dessert
Tunesisk mandelkage – varme krydderier – rom & rosiner
Lige udenfor Videbæk ligger Nørgaards Geder og Nørgaards Familielandbrug, en økologisk og familieejet virksomhed, der producerer både kød, yoghurt og prisvindende oste. Anne Marie og Tobias driver virksomheden på fædrene gård, og deres døtre er 5. generation på gården.
Hvorfor det lige blev geder, har parret ofte spurgt sig selv om, men siden landbrugsskolen har Tobias haft en drøm om geder, og drømmen er nu blevet til virkelighed. Nørgaards Gedemejeri og Familielandbrug har i dag 200-300 geder og producerer blandt andet goudaer med forskellige smage – oste som i 2024 blev præmieret med mejeribrugets Oscar: Gourmet-prisen.
På Westergaards Hotel bestræber vi os på at bruge lokale produkter, og derfor kan du på vores nye menu finde Nørgaards Gedegouda med Bukkehornsfrø på vores ostetallerken, deres friskost i vores rabarberdessert og den drænede yoghurt på vores laks.
Tekst kommer snart.
På Westergaards Hotel elsker vi at handle lokalt, og én af dem vi handler med, er Britta og Søren fra Økoladen i Velling.
Britta og Søren overtog gården, som er Sørens fødehjem, i 1988 og i 1991 omlagde parret driften til økologi og udvidede med gartneri og gårdbutik. Derudover passer de også økologiske kvier for en lokal landmand.
Økoladens gartneri har op mod 80 forskellige grøntsager, som de ofte selv dyrker helt fra frø og når de er klar til at høste, ender de blandt andet på tallerknerne hos os.
Afgrøder som persille, salat og løg begynder sit liv i Britta og Sørens drivhus, inden de plantes ud på marken i april og maj måned. Når udplantningsplanterne er plantet ud, fyldes drivhuset igen med agurker, tomater og peberfrugt og således er der liv i drivhuset stort set hele året.
Rodfrugter som gulerødder og rødbeder sår Britta og Søren direkte i jorden i det sene forår, og markerne dækkes med halm inden frosten sætter ind, hvilket sørger for, at der kan trækkes friske gulerødder hele vinteren. Kartofler, selleri, kål, rødbeder og løg høstes i sensommeren og tages ind om efteråret.
Westergaards Hotel har en fast ugentlig afhentningsaftale med økoladen, og på den måde har vi altid sæsonens friske, lokale grøntsager på menuen. Kunne du også godt tænke dig lækker og lokalt grønt, kan man besøge Økoladens gårdbutik tirsdag – lørdag. Åbningstider kan du se på økoladens hjemmeside.