WESTERGÅRDS HOTEL |
Følg med her for at se hvilke arrangementer og events vi afholder
IMPONÉR VENNERNE MED NYTÅRSMENU FRA WESTERGAARDS HOTEL
Få klaret nytårsmenuen med det samme. Bestil nu for at være sikker på at du ikke skal bekymre dig om hvor I får maden fra til nytårsaften. Vi tager kun et begrænset antal bestillinger ind, da vi vil være sikre på at kunne levere den velkendte Westergaards kvalitet.
Forret
Saltet kammusling i peberrodsfløde og vanilje
Sprøde agurker, citrus, radissespirer
Mellemret
Vesterhavskylling i pres med masser af friske urter og grov sennep
Økologiske beder, balsamico sirup og sprødt hønseskind.
Syrnet fløde med peberrod og rogn.
Hovedret
Tournedos af dansk kalv
Grillet rødder, cremet hokaido græskar, syltede grønsager
Madeira sauce med timian og trøffel
Dessert
Kokosmousse med geleteret havtorn
Mandelmazarin, tuilles og myntesukker
Pris pr. person: kr. 495,-
Inkl. friskbagt surdejsbrød.
Saltede snacks – velegnet tilbehør til nytårsboblerne:
Pris pr. person: 55 kr.
Udvalgte vine og bobler, afstemt ift. menuen:
Kontakt hotellet for muligheder og priser.
Bestillinger skal være os i hænde senest den 29. december. Afhentning sker på Westergaards Hotel den 31. december mellem kl. 12:00 og 14:00.
Menuen kræver blot en let, afsluttende tilberedning, inden den er klar til servering. Veludført beskrivelse medfølger, så selv den mindst køkkenkyndige kan opnå et tilfredsstillende resultat.
Dagens friske fisk med lækkert tilbehør.
Køkkenchefens valg med kød, økologisk grønt, kartofler og velsmagende sauce
Forret
Julelaks i varme krydderier – syrnet fløde – æg – rogn
Mellemret
Røget andebryst – tyttebær – bøgehatte – trøffelcreme
Hovedret
Dansk krogmodnet gris – grovkornet sennep – rødbeder – sauce ”Royale”
Dessert
Grødris med vanilje – cremet kirsebær – hvid chokolade
Lige udenfor Videbæk ligger Nørgaards Geder og Nørgaards Familielandbrug, en økologisk og familieejet virksomhed, der producerer både kød, yoghurt og prisvindende oste. Anne Marie og Tobias driver virksomheden på fædrene gård, og deres døtre er 5. generation på gården.
Hvorfor det lige blev geder, har parret ofte spurgt sig selv om, men siden landbrugsskolen har Tobias haft en drøm om geder, og drømmen er nu blevet til virkelighed. Nørgaards Gedemejeri og Familielandbrug har i dag 200-300 geder og producerer blandt andet goudaer med forskellige smage – oste som i 2024 blev præmieret med mejeribrugets Oscar: Gourmet-prisen.
På Westergaards Hotel bestræber vi os på at bruge lokale produkter, og derfor kan du på vores nye menu finde Nørgaards Gedegouda med Bukkehornsfrø på vores ostetallerken, deres friskost i vores rabarberdessert og den drænede yoghurt på vores laks.
Tekst kommer snart.
På Westergaards Hotel elsker vi at handle lokalt, og én af dem vi handler med, er Britta og Søren fra Økoladen i Velling.
Britta og Søren overtog gården, som er Sørens fødehjem, i 1988 og i 1991 omlagde parret driften til økologi og udvidede med gartneri og gårdbutik. Derudover passer de også økologiske kvier for en lokal landmand.
Økoladens gartneri har op mod 80 forskellige grøntsager, som de ofte selv dyrker helt fra frø og når de er klar til at høste, ender de blandt andet på tallerknerne hos os.
Afgrøder som persille, salat og løg begynder sit liv i Britta og Sørens drivhus, inden de plantes ud på marken i april og maj måned. Når udplantningsplanterne er plantet ud, fyldes drivhuset igen med agurker, tomater og peberfrugt og således er der liv i drivhuset stort set hele året.
Rodfrugter som gulerødder og rødbeder sår Britta og Søren direkte i jorden i det sene forår, og markerne dækkes med halm inden frosten sætter ind, hvilket sørger for, at der kan trækkes friske gulerødder hele vinteren. Kartofler, selleri, kål, rødbeder og løg høstes i sensommeren og tages ind om efteråret.
Westergaards Hotel har en fast ugentlig afhentningsaftale med økoladen, og på den måde har vi altid sæsonens friske, lokale grøntsager på menuen. Kunne du også godt tænke dig lækker og lokalt grønt, kan man besøge Økoladens gårdbutik tirsdag – lørdag. Åbningstider kan du se på økoladens hjemmeside.